Med huvudet fullt av böcker

Läshuvud

Just nu känns det som att hela min vardag upptas av böcker och det är en skön känsla. Även om jag kanske inte hinner läsa så mycket skönlitteratur som jag skulle vilja på grund av kursböcker och redigering av bokmanus, så känns det bara så bra att arbeta med litteratur på både skolbibliotek och folkbibliotek.

Plus att man får göra lite oväntade saker i samband med det. Som att ankomstregistrera, förbereda och sätta ämnesord på en antologi som man själv medverkar i. Samma antologi, det vill säga Grimm, har jag även spottat frontad i SF-bokhandeln. Så nu står något jag skrivit bland bokhyllorna i min favoritbokhandel ♥

Just det där med att faktiskt få se sina egna noveller och illustrationer på bibliotek och i bokhandeln är en konstig känsla. Underbart, men som samtidigt får mig att haja till. Så Dock-ument. Anti-logi med min ”Bläcktagg” finns på stadsbiblioteket både i Lund och i Malmö? Och antologin som den är med i tillsammans med mina illustrationer säljs på Malmö Konsthall? Mina illustrationer finns på Konsthallen. I museishopen då. But still. Det var inte direkt något jag hade räknat med för några år sedan.

Lika lite som jag hade räknat med att få läsa upp mina noveller till specialkomponerade soundtrack, se mitt namn flimra förbi bland bilder på Instagram eller gå på releasefester för antologier som jag medverkar i.

Och än mindre att få se mitt namn printat i Sydsvenskan eller få upp träffar på mig i bibliotekskataloger, på LIBRIS och hos nätbokhandlare. Det i sig är en rätt häftig känsla.

Att få kaosdemonen ur sin skräcksaga nämnd i Svenska Dagbladet och sedan få reda på att litteraturkritikern ifråga verkligen tyckte om min berättelse var knappast heller något jag hade räknat med. Och i med den senaste antologin Jul igen, som jag medverkar i med ”Den som går bakom din rygg”, har jag även fått min alldeles första egna läsarrecension på bloggen Svenska böcker där novellen beskrivs som: ”En spännande historia” tillsammans med: ”Mycket bra miljöbeskrivningar och karaktärer.”

Att sedan utöver det få testläsa supertalangfulla skrivarvänners bokmanus, ha givande samtal om skrivande och text i mina skrivgrupper, samt hinna med att vikariera lite på en kurs i kreativt skrivande är bara grädde på moset.

Och att ha hamnat i världens bästa ABM-klass och få skriva intressanta papers och snacka litteratur i vår fina bokcirkel, samtidigt som man verkligen ser fram emot att sätta igång ordentligt med sin masteruppsats – då är det bara att konstatera att jag är rätt så jäkla nöjd med de sammanhang jag befinner mig i just nu.

Jag tror helt enkelt att jobbet som bibliotekarie kommer att passa väldigt bra tillsammans med mitt skrivande ♥

 

Dagens skrivsoundtrack: ”Mowgli’s Road” från albumet The Family Jewels av Marina and the Diamonds.

Annonser

1 kommentar

Under ABM-mastern, Bibliotek, Illustrationer, Noveller, Om mig, Skrivande

Ett svar till “Med huvudet fullt av böcker

  1. Ping: Det gångna året – 2017, del 4 | Marie Metso

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s